Alex Koo

Dec2023

For the ongoing Art=Music=Art series I photographed pianist Alex Koo at Stedelijk Museum Alkmaar.

I really enjoyed his impressive soundcheck that allowed me to take photographs and take in his Bach warming-up. It was very interesting hearing and seeing Alex explore this piano he only just met and to see him getting to know the instrument and the room it was set up in, the way his sound resonated, the piano’s quirks. 

I noticed how he intuitively yet meticulously worked to find the right way of playing, in this unique situation, in order to create the most wonderful experience for the audience during the live set that was about to begin.

Live review by Edwin Hofman: https://lnkd.in/dmGgwbac

Next up: Reinier Baas (January) and Marc Mommaas (February). 

Tickets: https://lnkd.in/eJDXhkjU 


Tom Herbert live review

Edwin Hofman is my colleague and a great reviewer at Written in Music. He wrote a fitting piece on the first edition of Art=Music=Art in Stedelijk Museum Alkmaar. A very special first night in a promising series of live concerts amidst museum art.


You can read this (Dutch) review here


Thank you Dick Hovenga, Jorim Sint and Elbert Niezen for this wonderful photographic opportunity. Can’t wait for the next show!

On Saturday 2 December. Alex Koo.


Tickets


Art=Music=Art

Jarenlang heb ik met veel plezier livemuzikanten vastgelegd tijdens hun spel. Als recensent heb ik de luxe de nieuwste platen te beluisteren en beoordelen. Bij, voor en met Written in Music. 

En dan nu een nieuw fotografisch project. Bijzonder! Een samenwerking tussen het Stedelijk Museum Alkmaar en Written in Music: Art=Music=Art. 

https://www.art-music-art.nl/ 

Vier eenmalige soloconcerten waarin improvisatie de hoofdrol speelt met de kunst in de museumzaal als inspiratie. Tijdens de concerten bevindt de muzikant zich in de tentoonstellingsruimte, tussen de werken, met het publiek daaromheen. Een intieme setting. 

De concerten worden gevolgd door een gemeenschappelijke maaltijd waarbij muzikant en luisteraars kunnen napraten. Het eerste concert vindt zaterdag al plaats en is uitverkocht. Voor de daaropvolgende concerten zijn nog kaarten beschikbaar.


Kunstparade Heiloo juni 2023

Vandaag, morgen en overmorgen is het tijd voor Kunstparade Heiloo. Samen met vele andere kunstenaars exposeer ik dit weekend mijn werk. Nieuwsgierig? Kom even een kijkje nemen!

De Kunstparade is verspreid over meerdere locaties in Heiloo. Er is een veelzijdigheid aan werken te bewonderen, van schilderkunst en keramiek tot fotografie. Je kunt mij vinden in de Cultuurkoepel in Heiloo.


www.kunstparade.nl


Afgestudeerd!

In december 2022 ben ik afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. De waardevolle lessen en coaching hebben me veel gebracht, een goede spiegel voorgehouden, vragen opgeroepen en beantwoord. Ik wist het eigenlijk al, maar durfde het niet altijd hardop te zeggen… Ik ben fotograaf, beeldmaker.

Expositie BLIK in Loods6 in december was een belangrijk moment voor mij. Bedankt iedereen die aanwezig was en mij heeft gesteund op zijn of haar manier.

En wat tof dat mijn werk en dat van een aantal medestudenten is gepubliceerd in Pf Fotografie Magazine!

Ik wens iedereen een creatief en gedurfd 2023 toe.

1
Using Format